Linkedin og personlig merkevarebygging.

Linkedin og personlig merkevarebygging.

Ferdigheten i det å klare å skille seg ut fra andre konkurrenter kalles for personlig merkevarebygging. Det handler om å tørre å stikke ut fra mengden, det er viktig å gjøre seg selv synlig for potensielle arbeidsgivere. Tidligere denne uken hadde vi besøk av Julie Foss som ga oss gode tips for hvordan vi skulle bli mer synlige på nett. Julie har delt inn en prosess i 4 deler for hvordan man kan bli attraktiv ute på jobbmarkedet med bruk av Linkedin.

  1. Vis til all jobberfaring, skolegang og informasjon.
  2. Bygg et nettverk for å gjøre deg selv mer synlig og for fremtiden er et godt nettverk viktig.
  3. Publiser alt av innhold du har laget så lenge det er god informasjon, sånn at arbeidsgivere får en smak av hva du kan få til.
  4. Tørre å ta kontakt med de ønsker å samarbeide med.

Videre går Julie dypere inn i hva en god Linkedin profil er og en grundig forklaring på alle punkter.

Førsteinntrykk

Førsteinntrykket er veldig relevant i forhold til hvordan man husker en person og profesjonaliteten/engasjementet personen innehar. Hvor ofte tenker man ikke på at man må gjøre et godt førsteinntrykk når man møter en person for første gang? Det samme burde gjelde for LinkedIn profilen din.

For å gi et best mulig førsteinntrykk handler det om å skape en best mulig profil som ved første øyekast viser at du er en student med ferdigheter, erfaring og hvem du er. Det er viktig å holde profilen oppdatert, dette viser til engasjement.

Profilbilde

Profilbilde på LinkedIn er like viktig som et bilde på Facebook og Instagram. Bruk god tid og tenk godt over hvilket bilde du føler representerer deg på et profesjonelt nivå. Det er viktig å peke ut at bilde må være oppdatert til hvordan dagens situasjon er, ikke et bilde fra 4 år tilbake i tid. Gruppebilder og den slags er det bare å glemme, det er du som skal være i fokus. Dette bilde er viktig og det er dette som arbeidsgivere kommer til å assosiere deg med frem til de møter deg i person.

https://www.dailyedge.ie/facebook-profile-changes-1881280-Jan2015/

Kontaktinformasjon

Arbeidsgivere må kunne komme i kontakt med deg og da må kontaktinformasjonen være oppdatert til enhver tid. Hvis du en dag skulle få et nytt telefonnummer må det oppdateres på LinkedIn snarest, samme gjelder e-post. Dette er informasjon arbeidsgiver bruker for å komme i kontakt med deg og hvis informasjonen ikke stemmer vil man potensielt gå glipp av muligheter til jobb.

Sammendrag

I sammendraget er det viktig å vise hvem du er, ikke være beskjeden, vær frempå og skryt masse av deg selv. Dette er en mulighet for å vise frem til kompetansen du har og hva du spesielt er god på.

Arbeidserfaring og utdanning

Hold profilen din oppdatert med all erfaring du har gjennomgått gjennom din karriere på jobbmarkedet. All erfaring er god erfaring! Jobberfaring er viktig når en arbeidsgiver ser etter nye ansatte og det kommer godt med hvis de er innom din profil og ser at du har jobberfaring innen det feltet de er ute etter. Hvis du ikke har erfaring innen det feltet har du kanskje annen erfaring som kan være nyttig for dem på andre plan.

Ferdigheter

På Linkedin er det en funksjon som gjør det mulig å legge til dine fremste ferdigheter hvor tidligere og nåværende samarbeidspartnere kan gå god for. Ved disse ferdighetene er det viktig å legge til nøkkelegenskapene dine. Disse ferdighetene blir lagt frem ved en topp 3 liste. Man kan også vise til lisenser og sertifiseringer du hatt sånn at arbeidsgiver ser hva du behersker og hva ferdighetene dine tilbyr.

Anbefalinger

Anbefalinger fra tidligere arbeidsgivere, kollegaer og studenter er noe som virker svært positivt. Dette vil gi et direkte innblikk i hvor god jobb du kan gjøre, så lenge anbefalingen er god selvfølgelig. En anbefaling på Linkedin er tidlig referanse arbeidsgiver kan bruke når de vurderer akkurat deg første steg om en potensiell ansettelse.

Interesser og aktivitet

Legg til faglige interesser på Linkedin, dette vil hjelpe deg å koble opp med andre som har de samme interessene og vil utvide horisonten på nettverket ditt med relevante kontakter. Deet åpner videre opp for muligheter for å melde seg inn i relevante faggrupper, hvor det er viktig å ta del i diskusjoner og faglige erfaringer.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *